Med rätt maskin till däcket – rullar jobbet på!

Det är mycket tidsbesparande och det går att tjäna igen pengarna ganska fort genom att byta utrustning. Vi tänkte tipsa om lite ny modern utrustning som finns på marknaden idag.

Gesab som är en förkortning av Garage Equipment Service AB, har det allra senaste inom modern verkstadsutrustning utöver det har de lång erfarenhet och kunnande inom området. De har många lösningar på hur ni ska finansiera er investering. Ni kan både köpa, hyra eller leasa er verkstadsutrustning av dem. Deras gedigna erfarenhet på över 30 år inom branschen gör det enkelt för dig att få rätt utrustning som är anpassad till din verkstad. De har kvalitetsprodukter med kända märken från Europa. Produkterna de säljer är både beprövade och testade sedan tidigare och de har professionell personal som hjälper till med installationen.

Maskinerna är ergonomiskt utformade för bästa arbetskomfort. Du kan tippa däcket så att du inte behöver stå böjd över däcket för att jobba. Deras nya helautomatiska däckmaskin är framtagen för att vara så skonsam som möjligt för fälgarna. Inget däckjärn behövs så du besparar fälgen fula märken efter däckjärnet dessutom är klinchrullarna utav plast. Deras balanseringsmaskin håller samma höga standard och har en väl utvecklad pekskärm och en laserarm som visar exakt vart klistervikten ska sitta.

Efter balansering och däckbytet kan det vara en god ide att erbjuda kunden fyrhjulsmätning. Det är en bra investering för kunden så att onödigt slitage inte sker på de nya däcken. Uppmätningen och justeringen går snabbt med deras nya trådlösa modell som mäter i 3D. Hela processen för fyrhjulsmätningen behöver inte ta mer än 7 minuter mot tidigare 20 minuter. Så den är effektiv och tidsbesparande och du har möjlighet att serva fler kunder under en dag.

Rakt igenom har de kvalitetsprodukter och ett stort plus i kanten är att de kan erbjuda reservdelar på maskiner 25 år efter det att de är tagen ur produktion. Det gör dem till en av de bästa på marknaden idag över modern verkstadsutrustning och god service.

Viktigt att komma ihåg är att när ballanseringen på alla däck är gjord, är det bra att göra en hjulinställning, för att säkerställa att däcken inte nöts i onödan. Genom att göra en hjulinställning, får du alla däck att överstämma med centrumlinjen på bilen. Ofta märker man att hjulinställningen är fel när man byter däck och ser att de är snednötta eller när bilen börjar vibrera. Det är därför bra att ta för vana att kontrollera även inställningen på hjulen, för att förekomma problemet. Det finns många orsaker till att problemet kan uppstå, som att köra mot en trottoarkant, hål i vägen eller att du bytt stötdämpare och så vidare.

Har du glapp i ett hjullager, styrväxeln eller styraxeln, är det ingen ide att göra en inställning, förrän dessa är åtgärdade. Det är också viktigt att lufttrycket är korrekt i däcken och att bilen står helt rakt när inställningen ska göras. Dessa saker kontrolleras innan åtgärd görs, för att säkerställa att arbetet kan bli korrekt utfört.