Byte av däck, byte av bromsbackar

Om du vid däckbyte ser att dina bromsbackar bör vara rostiga och slitna kan det vara dags att byta dessa. På vissa belägg finns slitagevarnare.

Det kan vara en mekanisk slitagevarnare som ofta är ett plåtbleck som är monterat på slitmaterialet. När det nötts ner till blecket kommer ett oljud att uppstå och på så vis varna dig att det är dags att byta belägg. En annan typ av varnare är elektrisk slitagevarnare som är inbakad i slitmaterialet och är ansluten till det elektriska systemet på bilen. När bromsbackarna är så nött att den får kontakt så tänds en varnings indikator på instrumentpanelen och du som förare vet att det är dags att byta bromsbelägg.

Med min gamla Saab är det inga större problem att byta belägg, plocka bort ett par monteringsdetaljer som gör att beläggen sitter fast i bromsoket och beläggen är lösa. I vanliga fall så brukar det inte ta allt för lång tid att byta, men ibland kan det vara lite besvärlig måste jag erkänna. Det kan vara rost och annat som ställer till det, men efter rengöring så brukar det lösa sig. Om du söker efter bromsbackar till en Saab eller annan bil för den delen så kan du lätt hitta det på www.mekanika.se som lagerför delar till de flesta bilmodeller.